HABER MERKEZİ / SAYFA16

İnönü Üniversitesi'nde okuyan Bünyamin Berker, bir yandan bir pizzacıda moto kurye olarak çalışıyordu. Kazanın gerçekleştiği akşam saatlerinde fakülteye dönerken kampüs içinde yapılan kazı sonası oluşan çukura düştü ve ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Berker, kazadan 4 gün sonra yaşamanı yitirdi.

Ancak olayla ilgili ne Üniversite, ne de başka yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı, olayda ihmal olup olmadığı araştırılmadı. Bünyamin 22 yaşında toprağa, kamuoyu ise sessizliğe gömüldü.

Hiç bir önlem alınmadan açık bırakılan çukura düşen 22 yaşındaki, umutları ve hayalleri olan genç bir öğrenci, ihmal yüzünden hayata veda etti. Arkadaşları ve kurye yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda çukurun bulunduğu yolda ışıklandırma olmadığı, kaza gerçekleştikten sonraki gün uyarı levhaları ve ışıklandırma konulduğu iddia edildi.

Milliye'e konuşan Malatya Kuryeler Derneği Başkanı Cihan Burak, Berker’in ihmal sonucu öldüğünü öne sürerek, şunları aktardı: 

"“Bünyamin fakültenin içinde yer alan bir pizzacıda kuryelik yapıyordu. Bünyamin gibi hem okuyup hem de çalışan başka arkadaşları vardı. Kazanın yaşandığı gün de Bünyamin sınavı olan bir arkadaşın yerine çalışmış. Kazanın yerleştiği yer de kampüsün içi. Kampüsün içerisinde bir çukur kazıldığını gördük ancak çevresinde herhangi bir önlem yoktu. Kaza gerçekleştikten bir iki saat sonra hemen önlemler alındı. Çukurun çevresi şeritle kapatıldı ve ışıklandırma konuldu. Gencecik bir insan zamanında alınmayan önlemler sonucu yaşamını yitirdi. Ertesi gün de aynı yere kum döküldü, iki gün sonra ise kazı yapılan yer tamamen kapatıldı. Olayı yeri incelemesi yapıldı, keşif talep edecektik, bilirkişi raporunun tekrar değerlendirmesini talep edebilirdik ancak bunlar fırsat vermeden çukur kapatılmış. Bakın olaydan bir saat sonra gerekli önlemler anında alınabiliyorsa, kaza olmadan da bu yapılabilirdi ama yapılmadı ve görüyoruz ki büyük bir ihmal var. Bu ihmalin yanı sıra işveren de öldükten sonra geri dönük sigorta yaptı. Bir taraf kaza olduktan sonra önlem alıyor diğer taraf öldükten sonra sigorta yapıyor. Nereden baksanız elinizde kalıyor olan 22 yaşında hem okuyup hem çalışmak zorunda olan gencecik bir insana oldu.”

Kamuoyu, Bünyamin'in ölümüne neden olan ihmallerin kapsamlı bir şekilde araştırılıp sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyor.