Osmangazi ilçesinde cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüse el yapımı bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada büyük hasar gören otobüste, 1 kişi şehit oldu, 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi. 

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hain saldırının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bir açıklama geldi. Bozdağ, "Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

3 ÇOCUĞU VARDI

1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van’da işçi olarak göreve başladı. 2011’de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevine geçici görevle çalışıyordu.

Şehit Cengiz Yiğit’in Gemlik’teki evine Türk bayrağı asılırken, şehidin arkadaşları da eve geldi. Şehit Cengiz Yiğit’in cenazesi memleketi Ağrı’da toprağa verilecek.