Yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen çalıntı, ağır hasarlı araçların şasilerini değiştirerek satılabilir hale getirdikten sonra ilan veren ve tanıdıklar vasıtasıyla piyasaya süren şüphelilerin yakalanması için Bursa merkezli Edirne ve Giresun’da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonda piyasa değeri 10 Milyon lira olan 50 lüks aracın ‘change’ yöntemiyle şasi numaralarının değiştirildiği tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE PARA ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan operasyonlarda suça karıştığı tespit edilen ve bir çoğunun çok sayıda sabıkası bulunan S.K. Giresun’da, H.İ.T. Edirne’de, S.M.S., R.S.S., G.S., K.K., C.A., Ü.Y., M.Ş., T.T., B.B., S.Y.,N.O., M.Y. ve E.T. ise Bursa’da yakalanarak gözaltına alındı.


Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ‘change’ işleminde kullanılan numaratör, çok sayıda doküman, 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 1200 adet fişek, 82 adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Bunun yanı sıra işlenen suçtan elde edilen 150 Bin lira değerinde ziynet eşyası, 14 Bin lira nakit para, 7 Bin 200 euro, 15 Bin dolar, 2 adet dizüstü bilgisayar ve 28 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına 15 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.