Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 33'ü Bursa'da olan toplam 40 farklı evden hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik şafak vaktinde ''Bahar Temizliği'' adı verilen operasyon düzenlenmişti. Bursa merkezli İzmir, İstanbul ve Eskişehir'de çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapılarak düzenlenen operasyonda 28’i kadın toplam 41 hırsızlık çetesi üyesi gözaltına alınmıştı. Gruplar halinde adliyeye sevk edilen hırsızların soygun yöntemleri ise akıllara durgunluk verdi. 

TER VE AYAK KOKUSUYLA KARAR VERİYORLAR
Hakim karşısına çıkacak olan 41 hırsızlık şüphelisin içinde yer alan kadın hırsızların soygun yöntemleri pes dedirtti. Emniyetin elde ettiği görüntülerde, soygun için girilecek daire arayan kadın hırsızların, kapı önünde duran ayakkabıları koklaması ve bu sayede, evde insan olup olmadığına karar vermesi şaşkına çevirdi. Terli veya nemli görünen ayakkabıların olduğu dairelerde insan olduğuna kanaat getiren hırsızlar, rotasını diğer dairelere çeviriyor. 

SAÇ TOKALARIYLA RAHATÇA AÇIYORLAR
Kapı önündeki ayakkabıları koklayarak ve ardından bir süre kapı dinleyerek kimsenin olmadığına karar verdikleri daire kapılarını saç tokasıyla ve çeşitli kartlarla açan kadın hırsızların, girdikleri evleri didik didik ederek para ve ziynet eşyalarını çalıp kayıplara karıştıkları tespit edildi. Şafak vakti şok operasyonla gözaltına alınan şüpheliler gruplar halinde adliyeye sevk edilirken, baskın yapılan evlerde ise çok sayıda ziynet eşyası ve paranın yanı sıra tüfek, tabanca ve bunlara ait çok sayıda mermi ve fişek ele geçirildi.