Başkan İşeri, “Ülkemizin birçok yerinde intihar olayları gerçekleştiği gibi Kahta’da da intihar vakaları oluyor. Yapılan araştırmalarda ekonomik, psikolojik, aile ve toplum baskısı intiharların başlıca nedenleri arasında. Ama Kahta’da intihar eden gençlerimizin bir çoğu daha 20’li yaşlarda. Gencecik fidanlarımız daha hayatlarının baharında hayata veda ediyor. Bu tür olaylar başta aileleri olmak üzere hepimizin canını yakıyor" dedi.

Başkan İşeri şöyle devam etti: "Bütün intiharlar ve intihar girişimleri, aileleri, bireyleri ve dolayısıyla toplumun her kesimini sarsan önemli bir halk sağlığı sorunudur. İntiharların artık sosyal bir sorun haline dönüşmeden gerekli önlemlerin alınması lazım"

Başkan İşeri sözlerini şöyle noktaladı: Yaşanan intihar ve intihar girişimlerinin önüne geçmek, bu anlamda gerekli tedbirlerin yerinde ve zamanında alınması amacıyla muhalefeti, iktidarı, STK'sı kısacası tüm yetkileri göreve davet ediyorum. Ayrıca, intihar haberlerini, hem toplumsal yapıya verdiği zarardan hem de özenti olmasın diye paylaşmayalım. Bu tür haberlerin toplumda tetikleyici etkisi olduğunu unutmayalım. Sadece haber sitelerinde değil, sosyal medyada da paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böylesi haberlerin, toplumda yeni bir kopya intihar dalgasına neden olabileceğini unutmayalım."