Söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü Marmaris'teki yangında 4. güne girildi. Bölgede olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu belirtti.

Bakan Kirişçi, "Ağacın bir dalının, canlıların bir tek tırnağının zarar görmemesi için sahadaki tüm kardeşlerimizle durmadan mücadele ediyoruz. Yangına yakın bölgelerde yaşayan 103 ailemizi de tedbir amaçlı tahliye ettik. Dün itibariyle gün boyu 45 helikopter, 12 uçakla havadan, 253 arazöz, 26 su tankeri, 2 bin 604 orman işçisi ve çeşitli kamu kuruluşlarına ait 598 araçla da karadan müdahale edildi. Kontrol altına alınmak üzere. Gece görüşlü helikopterlerin de 4 Temmuz'da teslim edilecek" dedi.

Yine bölgede olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Tüm kurumlarımızla birlikte, tüm gayretimizle, müdahalemiz ve mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor. Kızılay başta olmak üzere, her birine müteşekkir olduğumuz akredite sivil toplum kuruluşları, kahraman ormancılarımızla birlikte yangına müdahale ediyorlar." diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise "Şu anda elimizde olan uydu fotoğraflarından tespit edip ölçtüğümüz rakamı söylüyorum 2 bin 884 hektar yani 4035 futbol sahası büyüklüğünde bir alan yandı. Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Rüzgarın da etkisiyle Yeşilbelde ve Katı Atık Depolama Sahası’na doğru ilerliyor. Tüm kurumlarımız yangının kontrol altına alınması ve yangının yerleşim yerlerine sirayet etmemesi için yoğun şekilde çaba harcıyor. İyi olmamız mümkün değil, ama umutsuz olmaya da hakkımız yok. Biz birlik olunca her şeyin üstesinden geldik, bunun da üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve diğer ilgililerden Marmaris'te devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldı.