Yayıncıların web rekabet analizinde ortak tercihi olan ve güvenerek kullandıkları Gemius Audience’ın 2021-2022 Ocak-Ağustos dönemini kapsayan verilerine göre sosyal medya platformlarının ziyaretçi sayılarında artış devam ediyor.

Dünyanın önde gelen markalarından YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, LinkedIn ve Snapchat’i kapsayan verilere bakıldığında 2021’de 57.1 milyon olarak ölçülen gerçek ziyaretçi sayısı 2022’nin aynı döneminde 57.6 milyona yükselerek daha fazla kullanıcının hayatına dokunmayı başardı. Diğer bir deyişle, bu bir yıllık süreçte sosyal medya platformlarını ziyaret eden kullanıcıların sayısında yaklaşık 500 binlik bir artış yaşandı.

Kwai, oldukça yeni bir sosyal medya platformu olsa da kısa sürede kitleleri kendisine çekmesini bildi. Rakamlar da bunu doğruluyor. Kısa videolarıyla öne çıkan ve kendi trendlerini belirleyen Kwai, Ocak 2022’de 4 milyon ziyaretçiye ulaşabilirken, bu sayının aydan aya artmaya devam ettiği görüldü. Öyle ki, Kwai yaz aylarında iki katın üzerinde bir artışla bu sayıyı 10 milyona çıkarmasını bildi.

Kwai ile birlikte ABD’de doğup dünyaya açılan bir başka sosyal medya devi Snapchat de pek çok açıdan sektörü şekillendiren ve trendleri belirleyip sektöre yön veren bir platform. Geliştirdiği bir dizi özelliğin kısa sürede büyük ses getirmesinin ardından en büyük rakiplerinin bu özellikleri farklı isimler altında doğrudan kendilerinin kullanması da bunun en açık ispatı. Snapchat, Ocak-Haziran 2022 dönemi verilerine bakıldığında Ocak ayında 17 milyon gerçek ziyaretçiye erişti ve Haziran ayında 17 milyona ulaşarak zirveyi gördü.