CHP Bursa il Başkanı İsmet Karaca, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Batı Bölgesi Atık Bertaraf Tesisi projesini eleştirmiş yerin hatalı olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti: "Kayapa-Kuruçeşme mahalleleri kırsalında yaklaşık 2 milyon metrekare alan üzerine Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi kurulması planlanıyor.Batı bölgesi Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi projesi de benzer riskler barındırıyor. Uyarıyoruz. Akademik odalara, ilgili sivil toplum kuruluşlarına, uzman kişilere danışmadan, alana yapılacak tesisin teknik özelliklerini ve teknolojisini çalışma metodolojisini, uzun vadede tesisin kente, yerleşim bölgelerine, doğal yaşama olası etkilerini dikkate almadan yaptığınız tüm çalışmalarda olduğu gibi, bu konuda da yanlış yapıyorsunuz.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'tan açıklama geldi. Başkan Aktaş, tesisin yapılması düşünülen bölgedeki vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Biz çöplük yapmıyoruz. Entegre bir tesis yapıyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, “Biz katı atık entegre tesisi yapıyoruz. Bu projeye onay vermeyebilirsiniz ancak lütfen bölgedeki insanlara doğru rakamları verelim. Aktarma istasyonuna ‘hayır’ diyen zihniyetten ‘evet’ beklemiyorum. Sanki oturmuşuz, 3 günde hazırlamışız gibi bir algıyla konunun anlatılmasını asla kabul etmiyorum. Sunumda gördüğünüz bütün arazileri tek tek gezdim. Süreç 2014’te başlatıldı ama son 4 – 4,5 yıldır çok detaylı çalışıyoruz. Hamitler SOS veriyor. Çevresinde 11-12 mahalle ve 400 bin civarı nüfus var. Söylenecek sözleri harfiyen seçmek lazım. Türkiye’deki en iddialı projelerden biri. Bittiğinde bölgedeki insanlar da dahil herkes ‘Allah razı olsun’ diyecek. Bölgedeki 6-7 taş ocağına ses çıkarmayanların bu yaklaşımları abesle iştigal. Herkes hür idaresiyle düşüncesini söyleyebilir ama toplumu doğru bilgilendirmemiz gerekli. Los Angeles’te şehrin göbeğinde yapmışlar, uzay üssü gibi duruyor. Avrupa’da şehir merkezinde entegre tesisler var. Yaptığımız tüm inceleme ve araştırmalarda tüm uzmanların ortak kanaati burası. Bir ilçeye yapılmış tesis olarak düşünmeyin, bu Bursa’nın tesisidir. Ayrıca bu çöp değil, hammaddedir. Burada değerlendirip, ekonomiye kazandırılacak. Yeşilden, çevreden, geri dönüşümden bahsediyorsak altını dolduracak hamleler yapmak lazım. Bu vizyon bir projedir, bir ufuktur. Herkesle iddialı şekilde tartışırım. Bu görevler bir gün bitecek ve burada yaşayacağım. Bu şehrin sokaklarında dolaşacağız. Göğsümü gere gere dolaşacağım, harika bir işe imza atmışız diye övünerek dolaşacağım bir projedir. Hamasi nutuklarla çevrecilik olmaz. Böyle vizyon projeler yapacaksınız. Bizi hayırla yad edecekleri bir proje olacak” diye konuştu.