SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Bu yıl 34. düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda dansçılar kendi ülkelerine ait yemeklerini usta şeflerden oluşan jüri karşısında yarıştırdı.

Her yıl coşkuyla gerçekleşen ve 18 farklı ülkenin katıldığı 34. Altın Karagöz Uluslararası Dans Yarışması renkli görüntülere sahne oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen geleneksel yarışmada 575 dansçı hünerlerini gösteriyor. Yarışmanın finali ve birinci olacak ülke bu akşam Kültürpark Açıkhava Sahnesi’nde belli olacak.

Ülkeler gastronomi etkinliğinde yemeklerini tanıttı

Final öncesi Kültürpark'ta muhteşem bir etkinlik yapıldı. Açıkhava sahnesi bahçesinde gerçekleşen ve Gastronomi Turizm Derneği sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte 18 farklı ülkeden gelen dansçılar kendi yörelerine ait yemekleri kurulan standlarda yaptılar. Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Bursa Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Şef Barış Uysal da diğer şeflerle birlikte yapılan yemekleri yakından inceledi.

Etkinlikte konuşan Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Bursa Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Şef Barış Uysal, "Büyükşehir Belediyemize böyle önemli bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Gastronomi ülke turizmi için artık evrensel bir tanıtım enstrümanı. Sanat, müzik, turizmle birlikte mutfakların da dünyaya tanıtılması çok önemli. Bizler şehrimizin gastronomi turizmi açısından gelişimini olumlu buluyoruz. Böyle keyifli etkinliklerle de buna katkı koyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler" dedi.

Daha sonra Bursalı şefler yapılan lezzetleri deneyimleyerek, farklı tatlar hakkında yorum yaptı. Renkli görüntülere sahip etkinlik sonrası yarışmacılara sertifika verildi.