Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünün uzun yıllardır sürekli misafirleri olan Leylekler için özel bir çalışma gerçekleştirildi. Her yıl bahar ayları başında tüm yuvalarda temizlik çalışması gerçekleştiren Karacabey Belediyesi bu yıl UEDAŞ’ın diktiği beton direklere 15 yeni yuva daha yerleştirdi. Eskiyen ağaç direklerden beton direklere taşınan yuvalar daha uzun süre leyleklere ev sahipliği yapacak.

“RAHAT BİR YAŞAM SÜRMELERİNİ SAĞLIYORUZ”

Karacabey Belediyesi’nin hayvan dostu olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizi Avrupa'da temsil eden Eskikaraağaç köyünün bizim için ayrı bir yeri vardır. Yaptığımız çeşitli çalışmalarla bizim misafirimiz olan leyleklerin daha rahat bir yaşam standardına kavuşması için gayret gösteriyoruz. Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak mera ıslahı ve yerli ırk yetiştirilmesiyle birlikte, buraya gelen leylekler ve diğer yaban kuşları daha rahat bir şekilde hayatlarını idâme ettiriyorlar. Prag'da film festivalinde birincilik kazanan Adem Amca ve Yaren Leylek hikayemiz var. Yaren Leylek'i de inşallah en kısa zamanda burada görmek istiyoruz” dedi.


“HER YUVADAN BİR ÇOCUK SORUMLU”

Burası leylekle özdeşleşmiş bir yerleşim birimi. Her yuvayı bir çocuğa sahiplendiriyoruz. Her ailenin leyleği var. Her çocuğun bakmakla mükellef olduğu, olası bir durumu bizlere ulaştırdığı bir sistem çalışmaktadır. Şubat ayının sonunda gelmesi beklenen leyleklerin yuvalarının değişmesi mahalle sakinlerimiz tarafından da sevinçle karşılandı. Ağaç direklerde bulunan yuvalar, hem insanlar hem de leylekler için tehlike arz ediyordu” dedi.