Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin liderliğinde  toplanan Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çevre  Dostu Yeşil Bina özelliği ile Bursa’ya kazandırdığı  Dünya’nın en büyük tam panoramik müzesi Panorama 1326, “Müze Özendirme” Ödülüne Layık Görüldü. Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile birlikte toplantıya katılan Başkan Dündar, sevincini önce sosyal medya hesabından paylaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA ZİYARET ETMİŞTİ

 Bursa’ya kazandırılan en büyük projelerden biri olan ve Bursa’nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olarak Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. 17 Şubat’ta Bursa’da düzenlene mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan müzenin açılışını gerçekleştirmiş ve Bursa ile Türkiye için önemli bir eser olduğunu ifade etmişti. Erdoğan Şehrin fethinin canlandırıldığı ve 42 metrelik kubbe açıklığıyla dünyanın en büyük panoramik özelliğine sahip resme hayran kalan Erdoğan, çınar ağacı ve Orhangazi'nin çadırının tasvir edildiği bölümde hatıra fotoğrafı da çektirmişti.

YERLİ YABANCI ZİYARETÇİ AKINI

müzeyi kısa sürede Türkiye’nin yanı sıra 51 ülkeden 600 Bine yakın kişi ziyaret etti. Bursa’da gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı alan Fetih Müzesi, 42 metre açıklığındaki dev kubbesi ile görenleri büyülerken, ekolojik mimarlık anlayışı da müzeye farklılık katıyor. Yeşil bina konseptinde inşa edilen müze, mimarisiyle herkesi kendine hayran bırakırken sanatsal çalışmalar ile de konuklarına duygu yoğunluğu yaşatıyor. Bursa’nın fethinin tasvir edildiği panoramik resmin yanı sıra Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği kronolojik sergi salonunda yer alan 16 tablo, ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkartıyor. Fetih Müzesi’nin kubbe bölümünde yer alan resim, ziyaretçileri 6 Nisan 1326 gününün öğle saatlerine götürüyor. Tam panoramik olmasından dolayı 12 saniyelik bir şaşkınlık yaşayan ziyaretçiler, tek tek incelikle çizilmiş 10 Bin figürün arasında kayboluyor. Ziyaretçiler panoramik resmi dikkatli incelediklerinde 693 yıl öncesinin Bursa’sına gidiyor.