Posta Nezareti adı altında 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan PTT A.Ş’nin 181’inci kuruluş yıldönümü, Bursa PTT Başmüdür Vekili Hüseyin Salman’ın Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyareti ile başladı. Ardından Atatürk Anıtına Çelenk konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Bugün PTT’ye gelerek 181’inci numarayı alan vatandaşa ise sürpriz hediyeler verildi. 

“DAİMA DAHA İYİ VE DAHA İLERİYİ HEDEFLİYORUZ”
Posta, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık ve sigortacılık gibi sektörlerde hizmet veren PTT A.Ş’de 181’inci yıl gururu yaşanıyor. Geride kalan 181 yılda yenilikçi bakış açısıyla teknolojik yatırımlarını sürdürerek, kaliteli ve güvenli hizmet anlayışını her geçen gün artırmayı başardıklarını belirten. Bursa PTT Başmüdür Vekili Hüseyin Salman yaptığı açıklamalarda, “İnovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşme temelinde büyük bir değişim ve dönüşüm vizyonuna imza atarak, içinde bulunduğumuz teknoloji çağındaki gelişmeleri başarılı bir şekilde ürün ve hizmetlerimize yansıtıyoruz. Dünün tecrübesini günün teknolojisiyle birleştirerek tüm faaliyet alanlarımızda akılcı, kalıcı ve kaliteli hizmet anlayışımızla daima daha iyiyi ve daha ileriyi hedefliyoruz” dedi

DÜNYA MARKASI VURGUSU
İki asırlık süre boyunca her çağa çok çabuk adapte olduklarını ve tüm teknolojilere entegre olmayı başardıklarını ifade eden Salman, “Ülkemizde ve dünyada posta teşkilatlarının öneminin daha iyi anlaşıldığı pandemi döneminde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek, toplum sağlığının korunması için alınan tedbirlere uyarak, tüm çalışanlarımız ve yaygın hizmet ağımız ile Türkiye’nin dört bir yanına hizmetlerimizi ulaştırma gayesini birleştiren bir yol haritası çiziyoruz. Bir dünya markası olma hedefimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Aynı zamanda sportif faaliyetlere destek veriyor, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine katkı sağlıyoruz.

“ÜLKEMİZİ HAK ETTİĞİ GİBİ TEMSİL EDİYORUZ”
Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olduklarını söyleyen Hüseyin Salman, “Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı göreviyle ülkemizi uluslararası platformlarda temsil eden, PTT olarak, beş yıllık görev süremizde adil ve etkili yönetim anlayışımızla uluslararası alanda ülkemizi temsil etmenin ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2023 hedefleri doğrultusunda her geçen gün gelişiyor ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunan bir yaklaşım ve yeni atılımlar ile geleceğe istikrarlı bir şekilde yürümeyi hedefliyoruz” dedi. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU MESAJ İLE KUTLADI
PTT teşkilatının 181’nci yılı dolayısıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından da bir kutlama mesajı yayımlandı. Bakan Karaismailoğlu mesajında, “PTT, vizyonu ve tecrübesiyle Türkiye’yi yeniliklerle buluşturan 181 yıllık bir çınar. Günümüzün taleplerine cevap verebilecek şekilde, hizmet çeşitliliğini artırarak hizmet sahasını genişleten ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran PTT'nin 181. yılını kutluyorum" dedi