Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün canlı yayın sırasında aşı olmasıyla startı verilen ve ilk aşamada sağlıkçılarla riskli grupta olanlara vurulacak olan aşılar için uygulama odaları hazırlandı. Bursa’daki kamu hastanelerinde toplamda 230 aşı odası bugün faaliyete başladı. Hastane Başhekimleri başta olmak üzere hastanelerdeki sağlıkçılar ile rsikli grupta olanlara açıları vuruluyor.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Sağlık Bakanlığının aşı odalarına yönelik resmi yazı ve talimatları doğrultusunda hazırlanan uygulama odaları, hastanelerin acil servislerinden uzak bölgelerde kuruldu. Gerekli tüm önlemlerin alındığı uygulama odalarında tüm sterilizasyon önlemleri de tamamlandı. Bursa’da sağlıkçılarla birlikte riskli gruba girenlere aşı uygulaması artık başladı. Pandemi sürecinin en başından beri Bursa’da canla başla çalışan sağlık ordusunda görevli personeller aşı vurdurmaya başladı. İkinci doz aşılar ise 28 gün sonra uygulanacak.

AŞIYA İLGİ YÜKSEK

Bursa’daki tüm hastanelerde ve özel hastanelerde aşı uygulama noktaları oluşturulduğunu ifade eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Bunun yanında aile sağlığı merkezlerimizde de yine vatandaşlarımız MHRS’den randevu almak kaydı ile aşılarını olabilecekler. Bu noktada yığılma ve karmaşıklıkların yaşanmaması için randevu olması şart. Vatandaşlarımız randevularını almaya başladı bile. Aşıya ilgi oldukça yüksek. Sağlık personellerimiz de çok ilgi gösterdi. Öncelikli olarak riskli gruplardan aşı uygulamasına başladık” dedi.  

ŞEHİR HASTANESİNE 25 AŞI ODASI
Ekipman personel ve fiziki olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve aşı uygulamalarına başladıklarını ifade eden Bursa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sinem Akselim ise, “Hastanemizin 1355 yataklı olması sebebi ile Bakanlığımız talimatları çerçevesinde toplam 25 aşı uygulama odası oluşturduk. Ayrıca Alanlarımızda olası beklenmeyen etkilere karşı kullanmak üzere müdahale odaları hazırlandı. Gerektiğinde bu sayılarda ihtiyaca binaen artışa gidebiliriz. Hastalarımız uygulama sonunda olası yan etkiler için 30 dakika kadar gözlemde tutuluyor. Buna yönelik de geniş ve ferah bekleme alanları oluşturduk. Sağlık personelimizden başlayarak aşı uygulamalarını yapıyoruz” dedi.