Bursa'da Unesco Dünya Miras Listesi'nde bulunan Tarihi Hanlar ve Çarşıbaşı Projesi çerçevesinde 38 bina ve 15 işyeri yıkıldı. Son yılların en önemli projesinde 30 bin metrekarelik alanda Ulucami ve hanların çevresi temizlenirken, kazılarda 1958 yılında yok olan 500 yıllık Sarıca Sungur Camisi'nin duvarları bulundu. Cami bir yılda aslına uygun inşa edildi.

Projenin diğer arkeolojik kazılarında Osmanlı şeyhülislamı Mehmet Dede'nin türbesi ile Pirinç Han duvarları arasında 12 mezarlık bir hazire bulundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Aslında biz mezarların üzerinde geziyormuşuz. 40 yıldır hayal edilen projeyi inşa ettik." derken, 350 araçlık 4 katlı yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesinin ilk etabının Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin gün yüzüne çıkması için yapılan çalışmalar çerçevesinde Sarıca Sungur Mescidi ve Mehmet Efendi Türbesi'nin onarımı devam ediyor. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi projesinin yüzde 70’i nisan ayı sonunda tamamlanacak.