Cumhurbaşkanlığı’nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesinde 21-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’, Bursa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen programla Merinos Parkı'nda başladı.

Hacivat ve Karagöz gösterileriyle başlayan programda Bursa’nın yerel lezzetlerinin tanıtımının yanında Bursa Çölyakla Yaşam Derneği işbirliğinde glutensiz undan yemek yarışması yapıldı. Glutensiz ürün ikramları yapılarak, çölyak hastalığı ve glutensiz yaşamın önemine değinildi. Yarışmada jüri olarak yer alan Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Şefi Barış Uysal, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Ramazan Başan, Sheraton Otel şeflerinden Alpaslan Bayrak ve Kütahya Çölyak Derneği Başkanı Nuray Sayıner, glutensiz ürünleri tadarak not verdi.

Yoğun katılımla geçen etkinliğin ardından glutensiz undan yapılan börek yarışmasında dereceye girenlere, protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.