Gazeteci Lale Akasoy, yaptığı  haberde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki bazı kliniklerinde görev yapan asistanların yaklaşık iki haftadan bu yana nöbet paralarını alamadığını iddia etmişti.

Bursa Tabip Odası da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beş anabilim dalında görev yapan asistan hekimlerin nöbet paralarının 2 haftadan uzun süredir yatırılmadığı konusunda asistan hekimlerin rahatsızlıkları tüm çabalarımıza rağmen henüz giderilememiştir" diyen Bursa Tabip Odası'nın açıklaması şöyle:

"Günaşırı nöbet tutan asistan hekimlerin bulunduğu anabilim dalları hariç tüm bölümlerin nöbet paraları yatırılmasına rağmen gün aşırı nöbet tutan bölümlerde çalışan asistanların nöbet paraları haksız bir şekilde henüz yatırılmamıştır. Asistan hekimlerin haklı talepleri 'gün aşırı nöbet tutulan bölümlerde neden bu şekilde olduğuna dair araştırma yapılıyor' denilerek geri çevrilmektedir. Nöbet listelerinin hazırlanmasındaki sorumluluk asistan hekimlere ait olmayıp hazırlanan nöbet listelerini onaylayanlar da aynı şekilde asistan hekimler değildir. Günaşırı nöbet tutmak zorunda kalan asistan hekimlerin nöbet paralarının hastane bünyesinde nöbet tutan tüm hekimlerin nöbet parası yatmış olduğu halde 2 haftadan uzun süredir yatırılmamasına hiçbir haklı gerekçe gösterilemez.

Bu yüzden hak ve adalete sığmayan, kurbanı fail haline getiren bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve asistan hekimlerin nöbet paralarının yatırılması çağrısını yapıyoruz."