Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre, kurahlık tehlikesi hiç olmadığı kadar şiddetli sürüyor. Herkes yağmur ve karın ne zaman yağacağını, barajlarda ne kadar su kaldığını merak ederken uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Bilim Danışmanı ve su bilimi uzmanı Dr. Erol Kesici, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kesici, "Türkiye, çok şiddetli ve olağanüstü bir kuraklık yaşıyor. Hatta ülkemizin doğusu dışında bu yıl Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı kısımlarında önemli ölçüde kuraklık görülüyor" dedi.

Sürecin bir-iki ay daha böyle devam etmesi durumunda daha büyük sorunlar yaşanacağına dikkat çeken Dr. Erol Kesici, “Umarım kış bu şekilde devam etmez. Yaz aylarında çok büyük sıkıntı yaşayacağız gibi duruyor. Hatta içecek suda kısıtlamalara gitmek durumunda bile kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

Dr. Kesici, “Türkiye’nin bütün bölgelerinde nisan ve mayıs aylarında başlanması gereken tarımda sulamaya şimdiden başlanmış durumda. Bu bir felaket! Zaten su yok... Bu durum barajların beslenmesini de etkiliyor” uyarısında bulundu.