SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Doruk Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Yavuz Namlı, hastane tanıtımında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden bütün izinlerin alındığını, Sağlık Bakanlığındaki sürecin devan ettiğini belirten Namlı, 15-20 gün içerisinde hasta kabulüne başlayacaklarını ifade etti.

20 yıl önce bu bölgede hastane planladıklarını ancak mevcut şartlar gereği şimdiye nasip olduğunu söyleyen Doruk Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Yavuz Namlı, "12+6 yer altı katı ve 2 asma kat olmak üzere 20 katlı bir hastaneyiz. bu hastanemizde, 100 doktor ile hizmete başlayacağız. Daha sonra 150 doktor kapasitesine kadar çıkmayı düşünüyoruz. 750 personel misafirlerimize hizmet verecek. Yaklaşık 6 ay içerisinde de bu sayının bin 200 kişiye istihdam sağlayacağımızı düşünüyoruz. Doruk Hastaneleri, şu an bin 400 kişilik çalışanıyla hizmet veriyoruz" dedi.

Hastaneyle ilgili özelliklerden bahseden Namlı, "Yatak kapasitemiz 370. Biri acilde olmak üzere 13 ameliyat salonumuz var. 140 poliklinik kapasitemiz mevcut. 25 erişkin, 8 kardiyovaküler cerrahi, 5 çocuk, 10 koroder, 30 yenidoğan olmak üzere 78 yoğun bakım yatağı var. Hastanenin içerisinde 400 kapalı otopark, dışarıda ise 500 araçlık park alanı mevcut. Ruhsatı olan helikopter pistimiz var. Fizik tedavi alanında iddialıyız. Bursa’mıza kazanç olsun diye 11 adet hidroklimatoloji termal havuz oluşturduk. 120-160 metrekare büyüklüğünde sağlıklı yaşam merkezi için kullanılabilecek havuzlar var. Kapalı alandan yüzerek terastaki havuza çıkabilirsiniz. Ayrıca nörolojik ve fizik tedavi hastaları için rehabilitasyon havuzları var. Bu hastanemiz bir onkoloji merkezi olacak. Radyoterapi ve kemoterapinin en ileri teknolojileri burada kullanılacak” şeklinde konuştu.