Pandemiyle birlikte artan e-ticaret ve online alışveriş, motokurye ihtiyacını artırdı. Motokuryelerin aylık kazançları da merak edilen konuların başında geliyor. Hızlı teslimat sektörü firmalarından Vigo’nun kurucu ortağı Burç Öztüfekçi, motokurye maaşlarının markadan markaya değişiklik gösterdiğini belirterek, "Farklı etkenlere göre belirlenen kazanç miktarı, aylık ortalama 15 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor" dedi.

Hızlı teslimat sektörünün pandemi ile büyümesiyle motokurye ihtiyacı arttı. Sektörde yer alan kurumsal firmaların artışı ise kuryelerin aylık kazancı ile ilgili olarak yeni bir rekabet ortamının oluşmasına sebep oldu. Motokurye olmak isteyenler artık hangi marka ile iş yapmak istedikleri yönündeki kararı aylık kazanç kıyaslaması sonucunda veriyor.

Ağustos zamları belli oldu

Öztüfekçi, "Çalışma süresi, dağıtılan paket sayısı ve gidilen kilometreye göre farklılık gösteren aylık ücretlendirmenin ardından kuryelerin yakıt başta olmak üzere Bağ-Kur primi ve diğer ödemelerin ardından cebinde kalan miktar netleşiyor. Son bir yılda yakıt fiyatındaki değişim ve enflasyondaki artışın ardından markaların birçoğu Ağustos ayında ücretlerinde artışa gitti" dedi.

Hızlı teslimat sektörünün büyümesinde en büyük pay sahibinin kuryeler olduğunu dile getiren Öztüfekçi; “Sektör hızlı bir büyüme gösterse de maliyetlerdeki artış gelirleri otomatik olarak etkiliyor. Biz de şirket olarak bizimle çalışan kuryelerimizin gelirlerini artan enflasyon ve maliyetler karşısında ezdirmemek adına fiyatlarımızda güncelleme yaptık. Bazı şehirlerimizde saatlik ücret artışı yaparken bazı şehirlerimizde paket başı ücretlendirmede yüzde 50’ye varan bir artış gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.