Kamuoyu bir süredir Akdeniz Üniversitesi'ndeki ölümleri konuşuluyor. Konuyla alakalı resmi açıklamalar da gelmeye başladı.

Antalya Valiliği, kentte üniversite öğrencilerinin intihar ettiği ile ilgili yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan haberleri doğruladı. Açıklama şu şekilde:

"Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İlimizde KYGM ve Özel Olmak üzere toplam 46 Yurt ile 19950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğünde olmak üzere KYGM ait 14 adet yurdumuzda toplam 1435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir."

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ise "Gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen olayın aydınlatılabilmesi ve önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecek" ifadeleriyle bir açıklama yayınladı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ise, olayların meydana geldiği yurtlarda güvenlik kameralarının 24 saat aktif olduğu görüntülerin incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edildiğine dair bir açıklama yayınladı.