TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, enflasyon etkisiyle oluşan fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutarak sattığı ürünlere zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle bağlarının araştırılmasını önermişti.

Bunun üzerine Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM CEO'su Galip Aykaç çok sert bir açıklama yayınlamış, "Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler MHP cephesinden çok sert karşılık buldu. Önce MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sonra suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Kürşad Yılmaz, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'a sert çıktı.

Son olarak ŞOK Marketler Ticaret A.Ş de yayınladığı bildiriyle Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya çağırdı.

Tüm bu yaşanan gelişmeler üzerine, BİM CEO'su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aykaç'ın GPD'den istifasına dair açıklaması şöyle oldu: "Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen."

Aykaç'ın MHP ile girdiği polemik, BİM'in hisselerine darbe indirmiş, 7 Kasım'da 146 TL ile zirveyi gören BİM hisseleri yaşanan tartışma sonrası yüzde 5'ten fazla düşerek 123 lira seviyelerine inmişti.