Marmara ile Ege Bölgesini otoyol ağı ile birbirine bağlayacak olan ve İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan dev otoyol projesinde yüzde 98 seviyesine gelindi. Projenin en önemli ayaklarından biri olan Gebze ile Bursa arası ve Kemalpaşa ile İzmir arası işletmeye açılmıştı. İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğunda ve toplam 36 viyadükten oluşan projede son viyadüklerin inşası tamamlanıyor.

6 BİN 500 PERSONEL VE 600 İŞ MAKİNESİ

Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan 2,5 kilometre sonra bir köprülü kavşakla başlayan ve 5 şeritli yol ile İzmir Çevre Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan dev projede 6 Bin 421 personel ve 600’e yakın iş makinesi çalıştı. Başlangıç noktasından itibaren Osmangazi Köprüsü ve Yalova Tüneli ile birlikte Bursa Görükle’ye kadar işletmeye açılan projenin Görükle- Karacabey- Susurluk ayağında ise çalışmalarda sona gelindi.  

SON VİRAJ SON VİYADÜKLER

Projede Gebze-Bursa arasında 12, Susurluk-Balıkesir-Kırkağaç arasında 6, Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasında ise 2 olmak üzere toplam 20 viyadük tamamlandı. Bursa-Manisa arasındaki 16 viyadüün de büyük bölümü tamamlanırken son viyadüklerin inşası sürüyor.  Otoyolun, tamamlanmasıyla İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa gibi illerin birbiriyle daha yüksek seviyede 

ticari ve ekonomik ilişkiler kurmasına destek olması bekleniyor.