CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD BAŞKANI BİDEN'İN İFADESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Başkanı Biden'in 24 Nisan günü yaptığı Ermeni meselesi açıklamalarına "mesnetsiz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soykırım yaftasını Türk Milletine yapıştıramayacaklarını söyledi. Belge ve rakamlarla açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Soykırım meseleleri siyasilerin işi değil araştırmacıların işidir. Elinizde ne bilgi ne belge var. ama biz bilgi ve belgelerle konuşuyoruz. Gelin ortak araştırma komisyonu kuralım tarihçiler araştırsın diyoruz. cevap bile vermiyorsunuz. Ama Osmanlı topraklarında yaşayan türk ve müslüman kardeşlerimizin tarihte neler yaşadığını hepimiz biliyoruz. Amerika ve Avrupa'da nasıl soykırımlar yapıldığını tüm dünya biliyor. Ne somut bir delil ne bir mahkeme kararı yoktur. Biz kendimizden eminiz. Bu konularda her türlü araştırmaya açığız. Hatta alehimizde yayın yapacağını bildiğimiz araştırmacılara bile arşivlerimizi kapatmıyoruz, buyrun. Ermeni yalanlarına prim vermeyen ve gerçeğin peşinde koşanlara yapılanlarda tam bir garabet örneğidir. Allahın izni ile PKK-YPG üzerinden üzerimize oynanan oyunları da parçalayıp atacağız. ABD Başkanının bu söylemleri iki ülke arasındaki ilişkileri zora sokar. Aksi halde ABD ile ilişkilerimizin geriye düştüğü bu dönemde yeni adımlar atmaktan başka çaremiz kalmayacak" dedi.  

İŞTE YENİ TEDBİRLER

Konuşmasında çok geniş bir şekilde sözde Ermeni soykırımına ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra korova virüs bilançosuna değindi. Erdoğan, "Aziz Milletim bu salgın Dünyayı sarsmaya devam ediyor. Bu süreci en hayırlı şekilde yönetmeye devam ediyoruz. Sağlık hizmetlerimizde çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sağlık sistemimizi her alanda destekliyoruz. Artan rakamlar bizi tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur bıraktı. Bugün enine boyuna değerlendirmelerimizi yaptık. Buna göre; 

Vaka sayılarımızı süratle 5 Bin altına indirmemiz gerekiyor. Hedeflediğimiz rahatlamayı sağlamak için biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor. 

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiç bir ilave ücret kabul edilemez. Bu durumu sağlık bakanlığımıza bildirirlerse failleri hakkında işlemler yapılacaktır. Muhtarlarımızın aşılanması sürecine de başlıyoruz. 

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19'dan başlayıp 17 Mayıs günü sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. 

Yeme içme sektöründe sadece paketleme hizmeti verilecek. Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak. Şehiraarası seyahatlerin tamamı izine tabi ve yüzde 50 kapasiteyle çalışacak. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlarda da sokağa çıkma kısıtlamarında istisna kabul edilmeyecek. Uzaktan çalışan kamu personeli sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacak. Tüm kurumlarda okul öncesi, anaokulu ve benzeri gibi tüm kademelerde yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek.