Bugün saat 15.55'te başlayan Kabine toplantısı 4 saat sürdü. Toplantıda ele alınan konular ve kararlarla ilgili olarak açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda, "Bugün 9 Milyondan fazla aşılama yapan ülkemiz nüfusunun yüzde 10'undan fazlasını aşılamayı başarmıştır. Bu konuda aldığımız tedbirlerle salgının seyrini değiştirmeyi başardık. Ülkemizin her ferdinin yanında olduk olmaya devam edeceğiz.

KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün itibari ile yeni kontrolü normalleşme adımlarını atıyoruz.  İllerimizi çeşitli kriterlere göre sınıflandırdık. Salgının her bir ilimizdeki iyileşme yada kötüleşme durumuna göre İl Hıffıssıhha kurulları normalleşme yada kısıtlama kararı alacak. Salgın artarsa kısıtlamalar O il'e geri gelecek. Kısa bir ifade ile illermizdeki vatandaşlar normalleşme sürecini kendisi belirleyecek. Hafta içi 21'den sonra sokağa çıkma kısıtlamaları tüm ülkede sürecek. Yüksek ve çok yüksek riskli olmayan illerimizde (düşük ve orta riskli illerde) Haftasonu sokağa çıkma kısıtlamaları tamamen kalkacak. Riskli ve yüksek riskli illerde ise haftasonu kısıtlamaları Pazar günleri sürecek. İlkokullarda ve 8 ile 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim başlayacak. Liselerdeki belirlenen not sınavları riskli ve yüksek riskli illerin dışında 8 Mart itibari ile yapılacak. Düşük ve orta riskli illerde Ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitim başlayacak. İllerin hangi grupta olduğu ile ilgili açıklamalar Valiliklerce yapılacak. İl Hıfsısıhha kurullarının illerde kontrollü normalleşmeye yönelik açıklamalar yapması bekleniyor. 

KAFE RESTORANLAR KONTROLLÜ AÇILIYOR

Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlamalar kalkacak. Düşük, orta ve yüksek riskli illerde Restoran ve kafeler sabah saat 07 ile 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile tedbirlere uyacak şekilde açılacak. İllerde normalleşme süreçleri her iki haftada bir güncellenecek. Kamu çalışanlarının saatleri tüm ülkede normale dönecek. Nikah ve düğün gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 1 saati geçmeyecek şekilde ve kısıtlı sayıda katılımcıyla başlayacak. Vaka sayılarında artış olması durumunda kısıtlamalar yeniden devreye alınacak.

Şuan Bursa'daki Aşılama ve Vaka Sayıları Verilerine göre BURSA, ORTA RİSKLİ GRUPTA YER ALIYOR......Bu durumda Bursa'da tüm sınıf ve kademelerde yüz yüze eğitimlere başlanabilecek. Hafta sonu kısıtlaması kalkacak. Bursa'da sadece 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması sürecek.