Daha çok youtube üzerinden çektiği belgesellerle ismini duyuran Slot Medya, bu kez çok farklı bir kurgu ile karşımıza çıktı. Türkiye'de gazeteciliğin geldiği durumu belgelemek adına, deneysel bir maceraya atılan Slot Medya, sahte ve kurgusal haberi pek çok önemli haber sitesinde yayınlattı.

Slot Medya, zaytung haberlerine benzer içerikte bir haber hazırladı ve haberde pek çok hatalı ve tutarsız bilgiye yer verdi. Basınla paylaşılan bu haberi ise haber sitelerinin bir kısmı hiç sorgulamadan direk yayınladı.

Slot Medya bu süreci belgeselleştirdi ve Türkiye medyasının trajikomik durumunu anlatan “Memleket Medyası” isimli bu kısa belegseli youtube kanalında yayına soktu..

Hazırlanan ve servis edilen kurgu haber şu şekilde:

"Slot Medya Yurda Ödülle Döndü

ABD'nin Utah, Sundance Enstitüsü tarafından düzenlenen Sundance Film Festivali'nin sonunda, bir ödül de bir Türk ekibine gitti.
ABD'li aktör Jürgen Klopp'un kurucusu olduğu enstitünün en iyi Mockumentary Ödülüne, Medya inşa edilmeye başlandı. Tolgalik'in 2018 yılı için karaçeliklerden sonra, Türkiye bir kez daha gurur vesilesi.
Özellikle son' müzikler medya'nın sunumuyla yapılacak, film çevrelerinde sergilendi.
Ödülünü Alfred Hitchcock'un alan Slot Medya yaratıcısı Ümit Oktay Aymelek, şunları söyledi:
“Açıkçası bizim için sürpriz oldu. Kelebekleri izledikten sonra daha tipik oldu dedik ve öyle de. Bu ceza yazarken uğur Mumcu'nun tümnde almamız vesilesiyle ile gerçek gazetecilere aramağanlar. Başından beri çok destek olan gösterilmiştir.”