Eski adı bir ağaç ismi "Mysia" olan Uludağ, Osmanlı'nın bölgeyi fetih etmesiyle birlikte "Keşiş Dağı" ismini almıştı. Cumhuriyet dönemi ile birlikte günümüzdeki ismini alan Uludağ tüm medeniyetlerin gözdesi bir tatil yeriydi. 1926' yılında bölgeye küçük bir otel inşa edilmesiyle Uludağ'ın kayak turizmi macerası için ilk temeller de atılmış oldu. Tamamalanan karayolu sayesinde ise 1933 yılında Uludağ'da profesyonel kayak sporları resmen başlamış oldu.

RAPOR HAZIRLANDI ANKARA’YA SUNULDU
Toplamda 3 ay süren kış sezonunda erken rezervasyon yaptırmayanların hiçbir şekilde yer bulamadığı ve özellikle Rus turistlerin tıklım tıklım doldurduğu Uludağ, günden güne cazibesini kaybetti. Ototpark ve kayak pisti sorunlarının yaşandığı bölge için Bursa Valiliği harekete geçti. Uludağ'ı eski günlerine döndürmek için kollar sıvayan Valilik, 70 Milyon turist hedefine katkı koymak için kapsamlı bir Uludağ raporu hazırlayarak Ankara'ya sundu.



TUM SORUNLAR RAPORDA SUNULDU
Raporda, Türklerin kayak için Bulgaristan'ı tercih etmesinden, Uludağ'daki fiyat politikasına kadar birçok konu başlığı analiz edildi. Günübirlikçi vatandaşların kayak pistlerini piknik alanına çevirmesine de dikkat çekildi. Turizm Bakanlığı'na gönderilen rapor dahilinde Uludağ'ın yeniden modernize edilmesi ve sorunlarının çözülmesi durumunda ülke turizmine katkı sağlayacağının altı çizildi.