HABER MERKEZİ / SAYFA 16

24 - 27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gemlik Film Festivali, sinemaseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle açılışı yapılacak olan Gemlik Film Festivali'nin açılışında efsane oyuncu Türkan Şoray da yer alacak.

Yaşamın büyük bölümünü ilçede geçiren ve ebedi istirahatgahı olarak da Gemlik'i seçen Eşref Kolçak’a adanan festivalin ilki 24 – 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Yeşilçam’dan günümüze Türkiye sinemasından film gösterimlerine yer verilecek festivalde, ödüllü kısa film yarışması, sinema söyleşileri, konserler ve sergiler de olacak. Filmler açıkhava sineması olarak Gemlik'in çeşitli mahallelerinde gösterilecek.

Dereceye girecek olan filmleri; Bursalı usta oyuncu Halil Ergün başkanlığında, yine Bursalı oyuncu Erkan Can, senarist ve yönetmen Zeynep Dadak, Bursalı yönetmen Ömer Sinir, yönetmen Yüksel Aksu, Yalova Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden Doç. Dr. Serkan Öztürk gibi ünlü isimlerden oluşan jüri karar verecek. Kısa Film Yarışması Danışma Kurulu'nda ise Aykırı Sinema Derneği Başkanı Ümit Özmen, Doç. Dr. Hakan Aşkın, Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün ve Dr. Necla Çelik yer alıyor.

Gemlik Film Festivali Kısa Film Yarışması'nda finale kalan filmler belli oldu. Aykırı Sinema Derneği koordinatörlüğünde gerçekleşecek kısa film yarışmasının 1.lik ödülü 20.000, 2.lik ödülü 15.000, 3.lük ödülü 10.000, 4. Mansiyon ödülü ise 5.000 TL olarak belirlendi.