Online yayın platformların sayısı gün geçtikçe artarken ülkemizde yayın yapan şirketlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Ülkemiz2 giren son dijital platform HBO Max oldu. HBO Max, RTÜK lisansını aldı ve Türkiye içerisinde faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Türkiye'nin yasalarına uyan, toplumsal değerlerine saygı gösteren her kuruluşa desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Global bir marka olan HBO Max isimli internet yayın platformunun ülkemizde yayın hakkı için yaptığı lisans başvurusu onaylanmıştır. Lisansı hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

DİJİTAL PLATFORMLARDA REKABET ARTACAK

Son dönemlerde artarda global çevrimiçi markalar ülkemize girmeye başladı. Şu an ülkemizde çevrimiçi yayın yapan Blu Tv, Netflix, Exxen, Disney +, Gain, Mubi, Prime Video'ya son olarak da HBO Max ekleniyor. Dijital yayın platformları açısından zengin bir ülke olan Türkiye'de, içerikler arasında rekabetin artacağı da aşikar.