HABER MERKEZİ / SAYFA16

Yazar ve senarist Emrah Serbes, 2017 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu’nda arkadaşıyla alkollü araç kullandığı ve kazaya karışıp 3 kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Haber, gündeme ilk olarak Kenan Doğru'nun şoför mahalleinde oturduğu ve kazayı onun yaptığı olarak yansımıştı. Ancak birkaç gün sonra Emrah Serbes, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yaşananları ve arabayı kendisinin kullandığını itiraf etmişti. Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2020'de Silivri Açık Cezaevi'ne gönderildikten sonra Koronavirüs tedbirleri kapsamında tahliye edildi.

Bu süreçte OT dergisinde yazılarını yazan, imza günlerine katılan Serbes'in şimdi de İletişim yayınlarından yeni kitabı Çekiç ve Gül - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi çıktı. Bu konu sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Farklı yorumların yapıldığı sosyal medyada pek çok kişi bunun doğru olmadığını ve böyle bir ismin kitabını yayınlayan İletişim Yayınları'nı eleştirirken, kimileriyse kim olursa olsun yazılarının engellenmemesi gerektiğini savundu.

Önceki günlerde Türk dizi tarihinin efsane yapıtı, Emrah Serbes'in yaratıcısı olduğu Behzat Ç'nin dizi geri döneceği de açıklanmış ve hayranları heyecan duymuştu.

Konunun muhatabı Emrah Serbes ve İletişim Yayınları bu tartışmalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.