Türk sinemasının en önemli oyuncularından olan Erkan Can, Gemlik Film Festivali'nin üçüncü gününde Gemliklilerle buluştu. Yönetmen Yüksel Aksu ve oyuncu Güven Kıraç'ın da yer aldığı söyleşide Can, merak edilen soruları yanıtladı.

Dijital platformlarla ilgili gelen soru üzerine Erkan Can "Dijital çağdayız. Yeni dijital duruma kendimi uydurmaya, akıl erdirmeye çalışıyorum. Orayı iyi öğrenip iyi yapmamız lazım. Sinema, yerini yine orada bulacak, her zaman bulmuştur. Her şey çok hızlı gidiyor fakat biz yine film çekmeye, yine tiyatro yapmaya devam edeceğiz. Yine böyle topluluklarla olacağız" dedi.

Neredeyse gemici oluyordum

Konservatuara girmeden önce, doğduğu Bursa’da birçok iş yaptığını söyleyen Erkan Can, "16 yaşında tiyatroya başladım, başka da bir iş bilmiyorum ama tiyatroya başladığımda ve ondan öncesinde, Bursa’da bir sürü işin çıraklığını yaptım. Kaportacı, torna, döküm, ayakkabı imalatı. Sahlep ve turşu sattım. Eğer tiyatrocu olmasaydım, konservatuarı kazanamasaydım, gemici kağıdımı hazırlatmıştım. Gemici olup gidecektim ama son trene yetiştik ve konservatuvara girdim.’’ dedi.

Kıraç ve Can'dan müjde...

Birlikte sinema ve dizilerde de rol alan ve devam eden bir gezi programına imza atan Güven Kıraç ve Erkan Can’a, tekrar bir dizi, sinema ya da tiyatroda buluşmaları konusunda sorulan soruya Güven Kıraç ‘’Erkan ile değişik senaryolar çalıştık pandemide. Birlikte oynamayı planladığımız tiyatro oyunları var.’’ diyerek karşılık verirken, Erkan Can ise ‘’Kafamızda, hikayelerimiz ve projelerimizle dolaşıyor, onlarla yatıp kalkıyoruz. Tezgahta o kadar çok iş var ki.’’ dedi.