Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan öncülüğünde Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin son gününde ödüller sahiplerini buldu. Bu sene ilki düzenlenen festivalde, dereceye giren yarışmacılar da ödüllerine kavuştu. Kırmızı halıda sinema ve iş dünyasından davetlilerin geçişiyle başlayan gecenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Meltem Cumbul üstlendi.

"Hedefimiz tüm festivalleri geride bırakmak"

Final töreninde jüri üyeleri Tamer, Yiğit, Şemsi İnkaya ve Güven Kıraç’a “Sinemaya Emek Ödülleri” verilirken, Erkan Can’a “Eşref Kolçak Onur Ödülü” verildi. Törende konuşan Mehmet Uğur Sertaslan, "Eşref Kolçak anısına düzenlediğimiz festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok değerli sanatçıları ve misafirleri ağırladık. Bizleri yalnız bırakmadılar. Gemlik’te bir film festivali düşüncesiyle yola çıktığımızda, bizi mahcup etmeyeceklerine inandığımız ve bu festivalden sonra bizi tescilleyen Gemliklilere ise ayrıca teşekkür ederim. Bundan sonra üstüne ekleyerek devam etme niyetimiz var. Hedefimiz Türkiye’de adı geçen tüm film festivallerini geride bırakmak’’ dedi.

Festival kapanış konuşmasında söz alan jüri üyeleri Tamer Yiğit, Perihan Savaş, Şemsi İnkaya, Güven Kıraç, Erkan Can, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a sinemaya katkılarından dolayı teşekkür etti. Gecede, festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve Mansiyon Ödülü de sahiplerini buldu. Kazananlara ödüller, jüri üyeleri tarafından verildi.

"Yüzler" filmi birinci oldu

Yönetmen Zeynep Demirhan, “Yüzler” filmiyle Gemlik Film Festivali'nde birinciliği elde etti. Yarışmanın ikincisi Volkan Güney’in yönetmenliğindeki ‘’Larva’’ filmi oldu. BaturayTunçat ise “Gün Işığı filmiye üçüncülüğe hak kazandı. Zeynep Kaya, “Don Don Kurşunu” filmiyle mansiyon ödülüne layık görüldü.