Bu yıl ilk kez düzenlenen Gemlik Film Festivali’nde jüri üyesi ünlü oyuncu Güven Kıraç sinemaseverlerle buluştu. Yönetmen Yüksel Aksu ve oyuncu Erkan Can'ın da yer aldığı söyleşide Kıraç merak edilen soruları cevapladı.

Pandemi döneminin sinema ve tiyatro sektörünü derin ölçüde yaraladığını dile getiren Kıraç şunları söyledi: "Özellikle pandemi dönemi sinemaya sekte vurdu. İleriye dönük daha da sekte vuracağı düşüncesindeyim. Sinema salonları bence tek tük, niş kalacak belki de ileride. Sinema, topluca seyredilmekten çoktan uzaklaşmış olacak.

Sinema salonları fantezi haline gelecek

Dijital platformların sinema salonlarını etkilediğinden bahseden ünlü oyuncu, “Sinema salonları belki artık bir fantezi haline dönüşüp ‘bu akşam da sinema salonunda seyredelim’ gibi bir yere dönüşecek diye düşünüyorum. Dijitalizm, biraz insanları yalnızlaştıran ve tekleştiren bir şey. Dijital barbarlık çağını yaşıyoruz şu anda" ifadelerini kullandı.

Tiyatronun dijitalden etkilenmeyeceğine vurgu yapan Kıraç, "Tiyatro kan kaybetti denildiği zaman bile küllerinden doğdu. Tiyatro canlı bir şey. Bir ara pandemide evde tiyatrolar izlendi, yapıldı. Ama bakıldı ki ne oynayan tat alıyor, ne seyreden. Tiyatro, on binlerce yıldır var ve on binlerce yıldır da olmaya devam eder.’’ açıklamasında bulundu.