CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

Bu aralar dijital mecralarda viral haline gelen ve Youtube için de klip çekilen Derya Uluğ'un Esmerin Adı Oya (Sarışınlar Çat) isimli şarkısı herkesin dilinde. Ancak şarkının öyle bir hikayesi var ki en az şarkı kadar güzel.

6 Ocak 2012 yılında aramızdan ayrılan Azer Bülbül adına hazırlanan Azer Bülbül Proje Albümü’nün ilk şarkısı yayınlandı. Türk pop müziğinin yeni temsilcilerinden Derya Uluğ, Azer Bülbül Proje Albümü'nün ilk ve çıkış şarkısı, 'Sarışınlar Çat' adıyla viral olan 'Esmerin Adı Oya' şarkısını dijital platformlarda ve Youtube'ta yayınladı. Şarkı adeta patladı.

Söz ve müziği merhum Türk Halk Müziği sanatçısı Azer Bülbül'e ait olan şarkının düzenlemesini Asil Gök yaptı.

ŞARKININ İLGİNÇ HİKÂYESİ

Azer Bülbül’ün 2. Stüdyo albümü olan ve albüme de ismini veren Esmerin Adı Oya şarkısının sözü ve müziği rahmetli Azer Bülbül’e ait.

Bülbül bu şarkıyı, aşık olduğu Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden Oya Aydoğan için yazmış. 2016 yılında aramızdan ayrılan Oya Aydoğan da, Azer Bülbül öldükten sonra katıldığı bir TV programında bu şarkının kendisi için yazıldığı "O şarkıdaki Oya benim" sözleriyle doğrulamıştı.

İlk kez 1986 yılında Azer Bülbül tarafından söylenen şarkı daha sonra İbrahim Tatlıses, Bedia Akartürk, Atilla Kaya ve Nejat Alp gibi isimler tarafından da seslendirildi.