CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

Barış Mahallesi'nde faaliyet sürdüren Havuzlu Konak içerisinde yer alan bir gece kulübünde önceki gece çıkan tartışmada Emir Çelik isimli bir kişi götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Barış Mahallesi Muhtarı Sevilay Karaca da gerçekleşen bu elim olaydan dolayı mahalle olarak endişeli olduklarını ifade etti.

Önceki akşam Bursa'nın bilinen mekanlarından biri olan Havuzlu Konak'ın içerisinde faaliyet gösteren bir gece kulübünden, mahalleliden aldığımız bilgilere göre silah sesleri geldi. Çıkan tartışmada mekanda güvenlik görevlisi olarak çalışan 1 kişiye isabet eden kurşunlar neticesinde o kişi hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadı.

 Konuyla ilgili konuştuğumuz Barış Mahallesi Muhtarı Sevilay Karaca da olayı doğrularken,"Bahsedilen mekanda önce bir kavga çıkıyor. Daha sonra dışarıdan  kavgaya katılım oluyor rastgele ateş ediliyor sağa sola. Ve bunun sonucunda mekanda güvenlik görevlisi bir genç hayatını kaybediyor" ifadelerini kullandı.

 Mahalle halkının yaşanan olaydan ve mekanlardan rahatsız olduğunu dile getiren Muhtar Karaca, "Mahalleli rahatsız ve endişeli. Zaten çok uzun zamandır gürültüden ve havai fişeklerden dolayı şikayet oluyordu. Pandemiden sonra kurallara riayet edilmeye başlandı. Zaman zaman kavga vs de çıktığı oluyordu. Ancak cinayetli bir vaka yaşanınca herkes endişe duydu. Kalabalık bir grup elinde silah rastgele ateş açmışlar. Allah korusun mahalleden birine de denk gelebilirdi. Gerek mahalle halkım gerek ben gerekli mercilere şikayetlerimizi yazıyoruz" diye konuştu.

Emniyet, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.