Uludağ, kestane, şeftali, deveci armudu, siyah incir, İskender ve tüm bunların yanı sıra tarihi dokusuyla dünyaya ün salan ketlerin başında gelen Bursa, verimli topraklarıyla tarımsal sanayide de lider durumda. Yenişehir ve İnegöl ovalarının yanı sıra, verimli toprakları ile Mustafakemalpaşa Ovası, Bursa’ya büyük bir katma değer sağlıyor.

Yılın 12 ayı verimli üretimin yapılabildiği bu sulak topraklarda yetiştirilen ürünlerin birçoğu sadece Türkiye’de değil Dünya çapında ün yapıyor. Başta salçalık kırmızı biberi olmak üzere domatesi, soğanı, kavunu, karpuzu ve yetiştirilen birçok ürünler ülke sınırlarını aşıyor.

Bu bakımdan Mustafakemalpaşa ovası, drenaj kanallarıyla, pompaj sistemleriyle, sulama kanallarıyla birlikte çalışan ve üreten adeta bir tarımsal fabrika niteliğini taşıyor. Bölgedeki gıda fabrikalarını besleyen verimli topraklar, diğer yandan yaşamını çiftçilik ve üretime adayan emekçi çiftçilerin de geçim kaynağı konumunda. Bursa için tam anlamıyla bir üretim üssü olan bölgede kooperatifleşme çalışmaları sürerken, Devlet eliyle kurulan bazı tesisler de üreticilerin ürünlerini değerlendirme noktasında büyük rol oynuyor.