CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16

Yıldırım İlçesi İpekçilik Caddesi üzerinde bulunan bu yapı her an çökme ve parça kopma tehlikesi saçıyor.

Osmanlı arşivlerinden günümüze farklı isimlerle anılmış olsa da Aziz Meryem Ana Ermeni Kilisesi olarak bilinen, ancak 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Setbaşı Ortaokulu olarak hizmet veren binanın tam karşısında yer alan bu tarihi yapı, şu an ki haliyle adeta tehlike saçıyor. Papaz'ın Evi olarak bilinen bu bina, altından geçen araba ve insanlar için büyük tehlike arz ediyor.

1890'lı yıllara ait olan aşağıdaki fotoğrafta çocuğun olduğu tarafta bulunan ancak şimdilerde yerinde Setbaşı Ortaokulu'nun olduğu Ermeni Kilisesi ve karşısındaki Papaz'ın Evi net bir şekilde görünüyor.

Bursanın yoğun araç ve yaya trafiğinin olduğu İpekçilik Caddesi'nde Setbaşı İlköğretim Okulu'nun tam karşısında yer alan, şehrin kalbindeki bu yapı deyim yerindeyse kaderine terk edilmiş durumda. Çevresinde iş yerlerinin ve Setbaşı Ortaokulu ile Dörtçelik İlokulu'nun olduğu, her gün yüzlerce araç ve insanın gelip geçtiği bu bina büyük bir tehlike oluşturuyor.

Bölgede yaşayan esnaf ve mahalle sakinleri bu binanın bir kazaya sebebiyet vermemesi adına yetkililerden konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını ve önlem alınmasını istiyor.