SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Avrupa Birliği Mesleki Eğitim projesi kapsamında Bursa’ya gelen aşçı adayı yabancı öğrenciler, Bursa’nın en kaliteli mekânlarından Nev-i Çeşni’yi gezerek, Türk mutfağı ile servis, mutfak ve işletme yönetimi konularında bilgi aldı.

Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü akreditasyonu ile düzenlediği, AB mesleki eğitim projesi kapsamında, aşçı adayı yabancı öğrenciler Bursa’da bir dizi ziyarette bulundu. Bu ziyaretleri arasında lezzetli menüsü ve atmosferiyle Bursalılar dışında yerli ve yabancı pek çok turistin de uğrak yeri olan Nev-i Çeşni de vardı.

İspanya Gamarra Aşçılık Okulu ile yapılan iş birliği neticesinde Bursa’ya gelen, 2 öğretmen ile 11 aşçı adayı öğrenciden oluşan 13 kişilik ekip, Nev-i Çeşni’yi ziyaret etti. İşletme Müdürü ve Şef Barış Uysal’ın karşıladığı ekip, Türk mutfağının eşsiz lezzetleri, Nev-i Çeşni’nin lezzetli menüsü ve restoran işletme yönetimine dair bilgiler aldı.

Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Şefi Barış Uysal, yabancı misafirlere, ulusal ve yöresel yemeklerimizi, uygulamalı olarak gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Uysal, “Öncelikle aşçı adayı yabancı misafirlerimizin bizleri tercih etmesinden dolayı çok memnun olduk. Kendileri geleceğin belki üst düzey aşçıları olacaklar. Biz de onların bu yolculuklarına katkı sağlaması adına hem Türk mutfağını, hem Bursa’mızın eşsiz lezzetlerini uygulamalı olarak gösterdik ve ikramda bulunduk. Yanı sıra bir restoranın işletme, servis ve yönetiminin nasıl olması gerektiği konusunda da tecrübelerimizi aktardık. Kendileri açısından çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler de, yemeklerin yapılış aşamasından çok etkilendiklerini ve Türk mutfağını tanımaktan mutlu olduklarını söylerken, bu ziyaretin gelişimlerine çok şey katacaklarını ifade etti.