SERHAT HALLAÇ / SAYFA16

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleşen Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği olma özelliğini taşıyan Uluslararası Bursa Festivali'nin 60. açılış töreni, muhteşem görüntülere şahit oldu.

Açılışta dünyaca ünlü besteci Fahir Atakoğlu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın birlikte yer aldığı konser büyük ilgiyle izlendi. Bu sene 'Kuşaktan Kuşağa' mottosuyla Bursalılarla buluşacak festival 7 Temmuz'a kadar birçok değerli sanatçıyı misafir edecek.

Uluslararası Bursa festivali açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın bir sanat şehri olduğunun altını çizerken “Şehrimizin geleneksel kültür-sanat coşkusunu yaşatan değerlerden biri de Uluslararası Bursa Festivalimizdir. 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen Bursa festivalinde, bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce sanatçı festival münasebetiyle şehrin kültür-sanat hayatına unutulmaz izler bırakmıştır. Dünyanın ve ülkemizin en güzide sanatçıları her yıl olduğu gibi bu yıl da festival aracılığıyla sevenleriyle buluşacak. Bursa’nın, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının, 60 yıldır devam eden coşkuyu bu yıl bir kat daha artıracağına inanıyorum” dedi.

Ayrıca Uluslararası Bursa Festivali'ne sponsorluk yapan firma ve yöneticilerine plaket veren Aktaş, katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

FESTİVAL PROGRAMI:

14 Haziran Salı - Nil Karaibrahimgil

15 Haziran Çarşamba - Barcelona Gibsy Balkan Orkestrası

17 Haziran Cuma - Selen Beytekin-Fatih Erkoç-Jazz Orkestrası

18 Haziran Cumartesi - Mark Eliyahu-Perdenin Ardındakiler

20 Haziran Pazartesi - Hadise

22 Haziran Çarşamba - Sevcan Orhan-Musa Eroğlu

24 Haziran Cuma - Burcu Güneş-Selami Şahin

25 Haziran Cumartesi - Yüzyüzeyken Konuşuruz

28 Haziran Salı - Lazgi ‘Ruhun ve Aşkın Dansı’ gösterisi

29 Haziran Çarşamba - Simge Sağın-Mehmet Erdem

30 Haziran Perşembe - Sibel Can

1 Temmuz Cuma- Nilüfer Kadın Korosu ‘BKSTV 60. Yıl Özel Gecesi’

2-7 Temmuz - Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması