CÜNEYT ALKIŞ / SAYFA16.COM

FOTOĞRAFLAR: SERHAT HALLAÇ

Pandeminin gölgesinde geçen 2020’de belki de hiç olmadığı kadar kötü bir dönem geçiren sektör, 2021’de kısmi normalleşmeyle birlikte biraz olsun toparlanma yaşasa da umutlarını 2022’ye bırakmıştı. Yeni yıla umutla giren düğün sektörünün temsilcileri, pandeminin neredeyse sona ermesi ve ramazan ayının da bitmesiyle işlerde hareketlilik yaşanmaya başladığını belirttiler.

Zor günlerin geride kaldığını, bu sezonla birlikte tekrar o eski yoğun günlere başladıklarını ifade eden düğün, davet ve organizasyon mekanları, doluluk oranlarında yüzde 90’lara ulaştıklarını açıkladı. Düğün sürecinin diğer önemli aşamalarından olan beyaz eşya ve kuyumcu esnafı da aynı hareketliliği yaşadıklarını ifade ederek yoğun bir dönem geçirdiklerini söylediler.

BARIŞ UYSAL

“Yüzde 95 doluluk oranına ulaştık”

Bursa’nın en önemli restoranlarından biri olan Nev-i Çeşni’nin İşletme Müdürü Barış Uysal, yenilenen konseptleriyle Nev-i Çeşni Davet adıyla 25 kişiden 1000 kişiye kadar her türden organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve bu yaz yüzde 95 doluluk oranına ulaştıklarını açıkladı.

Pandemi gibi sıkıntılı bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Uysal, özellikle ramazan ayından sonra ciddi bir yoğunluğun başladığını belirtti. Uysal, “Pandemiden sonra özellikle ramazanın da bitmesiyle mayıs ayına çok iyi başladık. Bu sezon çok iyi geçiyor, doluluk oranımız yüzde 95’lere ulaştı. Yenilenen konseptimizin de bunda büyük payı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insanlar büyük, ferah, şehrin merkezinde ve kaliteli menünün olduğu yerleri tercih ediyor. Biz de her organizasyona uygun salon çeşitliliğimiz ve zengin menü seçeneklerimizle müşterilerimizin bu isteklerini karşılayabiliyoruz. İyi bir sezon geçirdiğimizi büyük bir aksilik olmadığı takdirde de bunun böyle gideceğini düşünüyorum” dedi.

“Kız isteme organizasyonları artık salonlarda yapılıyor”

Organizasyon ve salon detaylarından da bahseden Uysal, “Bizde genelde düğün organizasyonları talep görüyor. Geçen sene pandemiden dolayı açık yerlerde düğünler yapılsa da artık yeniden kapalı ve ferah salonlar tercih edilmeye başlandı. İşletmemizde Lotus, Holifera, Bala ve Hafsa adı altında yeni konseptli, farklı kapasite ve kategorilerde direksiz salonlarımız mevcut. Bu salonlarımızda düğün, sünnet, mevlit gibi organizasyonların yanı sıra kurumsal toplantılar, kadınlar matinesi, baby shower, doğum günü, özel gün ve etkinlikler de gerçekleştirebiliyoruz. Pandemi birçok şeyi değiştirdi. Örneğin kız isteme organizasyonları artık sadece evlerde değil salonlarda yapılıyor. Biz bu anlamda birçok kız isteme organizasyonuna ev sahipliği yaptık” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

İLHAN YAMAN

“Yoğun ve güzel bir dönem geçiriyoruz”

Altın Gala Düğün Davet Organizasyon İşletme Müdürü İlhan Yaman da, zor geçen bir pandemi döneminin ardından yıla yoğun başladıklarını ve ekim ayına kadar yüzde 90 doluluk oranına ulaştıklarını açıkladı. Sadece hafta içi ve pazar gündüzleri boşluk olduğunu ifade eden Yaman, geri kalan günlerin tamamen dolduğunu sözlerine ekledi.

En çok düğün ve sünnet yapılıyor

Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görükle bölgesinin en üst segment düğün davet işletmesiyiz. Özellikle yemekli organizasyonlarda hazır yemek sanayi diye tabir ettiğimiz organizasyon firmalarıyla çalışmıyoruz. Grup bünyemizde otelimiz var, onların catering ekibinden bu hizmeti alıyoruz, bu da yemeklerimize kalite katıyor ve tercih sebebi oluyoruz." Organizasyon tiplerinden de bahseden Yaman en çok düğün ve sünnet organizasyonlarının ilgi gördüğünü açıkladı. Yaman sözlerini şöyle tamamladı: “ Bizde evlenme ve sünnet ağırlıklı organizasyonlar var. Bebek mevlütleri, baby shower, doğumgünü ve parti organizasyonları da yapıyoruz ancak ağırlık düğün ve sünnetlerde. Yemekli 750, yemeksiz 1000 kişi kapasiteli tek bir salonumuz mevcut. Organizasyonlarımızı burada yapıyoruz.”

SEZGİN KILIÇ

Beyaz eşya sektöründe durum nasıl?

Düğün sezonunda en hareketli olan bir başka sektör de beyaz eşya sektörü. Çiftler evlilik öncesi ihtiyaçlarını karşılamak için beyaz eşya dükkanlarına giderken, tercihlerini etkileyen pek çok kriter de oluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Uludağ Elektrikli Ev Aletleri Satış Danışmanı Sezgin Kılıç, sezonun çok yoğun başladığını özellikle ramazan sonrası işlerin arttığını ifade etti.

Global çapta yaşanan çip krizinin mal tedarik zincirinde aksamalara yol açtığını ancak bu duruma rağmen müşteriyi kesinlikle mağdur etmediklerini ifade eden Kılıç, beyaz eşya alım sürecinde bütçeyle birlikte marka ve satış firmasının etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomik sıkıntılar insanları erken ve peşin almaya itti”

Ekonomik sıkıntıların insanları peşin almaya ittiğini belirten Kılıç şunları söyledi: “Ekonomik krizin ilk zamanlarında bir durgunluk yaşansa da insanlarımız almak zorunda olduğu bu ürünlerin alım süreçlerinde kendince yöntemler geliştiriyor. Örneğin, eskiden aylarca beklerlerdi ürün almak için ama şimdi zam gelecek diye acele edip hemen alıyorlar. Ekonomik sıkıntılar insanları hem erken hem de peşin almaya itti. Diğer türlü vade farkı çok olduğundan o farkı ödemek istemiyor kimse. Alımların neredeyse yüzde 70’i peşin oluyor.”

Çoğunluğun toptan alışveriş yaptığını da belirten Kılıç sözlerini şöyle noktaladı: “Beyaz eşya alım tercihini belirleyen temel faktörler bütçe, daha sonra marka ve satışı yapan firmadır. Çok uzun yıllardır beyaz eşya satışı yapan firmalar tecrübe, güven ve satış sonrası hizmetlerinden dolayı daha çok tercih ediliyor. Müşteri de satış sonrası ev hizmetini önemsiyor ve bunu sağlayan firmalardan alışveriş yapmaya özen gösteriyor. İnsanların çoğunluğu toptan alışveriş yapıyor, bizler de onlara göre kampanyalar düzenliyoruz.”

MUSTAFA TURAN

“Çarşı inanılmaz kalabalık”

Düğün sürecinin en önemli gider kalemlerinden olan kuyumculuk ve mücevherat sektöründe de işler oldukça yoğun. Konuyla ilgili bilgi aldığımız çarşı esnafı Turan Kuyumculuk Sahibi Mustafa Turan da inanılmaz bir yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Pandemi sonrası bu kalabalığı özlediklerini ifade eden Turan, “Pandemi bizi baya üzdü. Çok şükür şimdi işlerimiz açıldı. Pandemi bitince ertelenen düğün hazırlıkları yoğunlaştı. Çarşı inanılmaz kalabalık. Bu durumdan gayet memnunuz. Düğün salonunda iş yapan arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onlar da dolu olduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

Döviz ve altında git gellerin yaşandığını, bunların işleri bir tık düşürse de çok yoğun etkilemediğini ifade eden Turan, “Tabi ki sirkülasyonda bir yavaşlama var ama Türk adetleri denilen bir gerçek de var. Sirkülasyonda bir tık düşme olsa da insanlar yine alışverişlerine devam ediyorlar. Genel olarak düğün alışverişlerinde alyanstan başlayarak bilezik ve set olarak genel kitleye hitap eden ürün gamı en çok satılanlar arasında yer alıyor. Tektaş ve baget yüzük evlilik tekliflerinin olmazsa olmazları olduğundan bu kalem de en çok satılanlar arasında. Bir diğer ürünlerimiz de düğünlerde hediye olarak takılan gram ve çeyrek altınlar” dedi.