HABER MERKEZİ / SAYFA16

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kuraları vatandaşların gündeminde yer alıyor. TOKİ kura takvimine göre yeni iller belirlendi. Bunlar arasında Bursa da var.

Türkiye genelinde yapılacak olan TOKİ konutları ile dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olması amaçlandığı projenin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Erdoğan açıklamasında 500 bin konutun 8 bin 650'sinin de Bursa'da yapılacağını duyurmuştu. 

Daha sonra konutlar yeri açıklanmış ve kuraya girmeye hak kazananların isminin de açıklanmasıyla süreç neticelenmişti. Şimdi son sürece girildi. Çekilen kuralar sonucu evlerin kime çıkacağı belli olacak.

Bursa'da 13 farklı yere yapılacak kuralar 23 - 28 Ocak tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılacak. Bursa’da toplamda 177.479 başvuru kabul edilmişti.

SONUÇLAR E-DEVLET'TE

TOKİ kura canlı yayını www.toki.tv adresinde veya resmi YouTube kanalından izlenilecek. Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişi TOKİ'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilebilecek. Kura sonuçları ise e-Devlet üzerinden ilan edilecek. 

İşte kura takvimi: