Türkiye’de aklınıza hangi il gelirse gelsin hemen hemen hepsi ile özdeşleşmiş bir lezzet aklıllara gelirken, Bursa denildiğinde insanın aklı karışıyor. Birden çok lezzeti ile meşhur Bursa’da yemeden dönmeyeceğiniz çok sayıda çeşit mevcut. Peki Bursa’yı diğer illerden ayıran bu lezzetler neler?

1-İlk akla gelen ve Bursa ile tam anlamıyla özdeşleşmiş ilk lezzet elbette İskender Kebabı. Türkiye’nin de en iyi lezzet markalarından biri olan Kebabın anavatanı sayılan Bursa’da özellikle de birkaç marka adı altında İskender’in en iyilerini tadabilmek mümkün.

2-Bursa ile birlikte anılan bir diğer lezzetlerden biri de Kestane Şekeri. Lezzeti ve kıvamı bakımından bir başka ilde bu kadar lezzetlisini tatma imkanı yok. Bursalıların dışında Bursa’yı ziyaret edenlerinde tadına bakmadan gitmedi Kestane Şekeri, Bursa’ya gelme imkanı olmayanlara da yakınları tarafından paket paket götürülüyor.

3-Köfte denince de akıllara Bursa’nın gelmesi çok normal. İnegöl Köfte ününü Ülke çapında yaymış önemli lezzetlerden biri. Sadece adını taşıyan ilçede değil. O ilçeden gelerek Bursa merkezde mekan açmış ünlü ustaların da İnegöl Köfteleri, tadına bakanların damağında unutamayacakları bir tat bırakıyor.

Ali Atay: Ölümlü Dünya 2'den Bu Kadar İyi Geri Dönüş Beklemiyorduk Ali Atay: Ölümlü Dünya 2'den Bu Kadar İyi Geri Dönüş Beklemiyorduk

4- Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Mustafakemalpaşa tatlısı adı altında bir çok marka görebilirsiniz ancak, Mustafakemalpaşa’da üretilen ve sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya pazarlanan bu özel lezzetin hakikisi Mustafakemalpaşa ilçesinde yeniyor. Peynir tatlısı olarak da bilinen Mustafakemalpaşa tatlısının tam olarak lezzet sırrı açıklanmıyor. Tat olarak taklit edilmesi pek mümkün olmayan bu tatlı Bursa ile direk özdeşleşmiş bir lezzet olarak markalaşmış durumda.

Tabi Bursa’nın lezzetleri bu kadarla da sınırlı değil, bunların dışında başlıca sayılabilecek özel lezzetler de var. Cantık, Pideli köfte, Kelle paça çorbası gibi vatandaşların vaz geçemediği bir çok lezzet damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaya devam ediyor.