Kılıçdaroğlu daha önce de TÜİK’e ve MEB’e de ziyaret gitmiş ancak içeri alınmamıştı. Bu kez de benzer olayı Et ve Süt Kurumu’nda yaşadı.

Kılıçdaroğlu önceki gün yaptığı açıklamada kurumu ziyaret edeceğini duyurmuş, “Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok. Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış.” ifadelerini kullanmıştı.

Günün sabah saatlerinde beraberindeki ekiple Et ve Süt Kurumu’na giden Kılıçdaroğlu, güvenlik yetkilileri tarafından içeri alınmadı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu kurum önünde Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucusu Hacer Foggo ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu daha sonra twitter hesabından bugünkü ziyarete dair şu açıklamada bulundu: “Çocuklarımızın beslenme hakları için Et ve Süt Kurumu’na gittik. Öğün atlamak zorunda kalan çocuklarımızın kursağından et ve süt geçsin diye gittik. Çocuklarımızın yeterli beslenme hakkı artık milli öncelik meseledir. Derin yoksullukla ilgili önemli araştırmalar yapan Hacer Foggo ve sürekli sahada olan kadın arkadaşlarımıza, Et ve Süt Kurumu ziyaretimde bana eşlik ettikleri için teşekkür ederim.”