CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunacağını söylemişti. Dün akşam saatlerinde Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye'den ABD'deki paravan vakıflara, TÜRGEV ve ENSAR vakıfları tarafından aktarılan milyonlarca dolar olduğunu ve hepsinin dökümlerinin elinde olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Türkiye'den 2 vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. TÜRGEV ve Ensar. Çok sayıda paralel hayatları var. Çok sayıda paralel planları var. Belgeler elimizde" dedi.

Açıklamaların ardından cevaplar gecikmedi. AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı bir TV programında, "Dış politikada ne zaman adım atsak Kılıçdaroğlu devrede. İç kaos oluşturmak istiyor. Ortaya attığı iftiralar FETÖ kampanyasıdır. Türkiye düşmanlarının propagandasını dillendiriyor. AK Parti hukuki girişimlerde bulunacak. Kılıçdaroğlu herkesi suçluyor ve demokrasiyi hedef alıyor. Söylediği tek şey iftira atmak" ifadelerini kullandı.

İddianın odağındaki TÜRGEV ve ENSAR vakıfları da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlim mertebesinin en yüksek mertebe olduğuna asırlardır inanan toplumumuzun, öğrenci okutma misyonunu çoğunlukla vakıflar aracılığı ile yürüttüğü bilinen bir toplumsal vakıadır. Bu çerçevede pek çok vakfımız gibi TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları da bu misyonla toplumun bağrından çıkmış, toplumumuzun kendi öz kaynakları ile bugüne kadar on binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlamıştır. Böylesine büyük ve değerli bir vizyonun eseri olan çalışmaların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyor ve bu lekeleme kampanyasını kınıyoruz."