Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda yeni birAnayasanın tartışılmasının vaktiğinin geldiğini söyledi. Erdoğan, "Cumhur ittifakındaki ortağımızla yeni anayasa konusunda görüş birliğine varırsak bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Pandemi süreci ile ilgili olarak ise Türkiye tüm dünyaya en iyi dayanışma örneğini gösterdik. Bu süreçten etkilenen tüm esnaf, sanatkar ve diğer tüm kesimleri destekleme kapsamına aldık. Faaliyeti kısıtlanan tüm esnafımızı bu kapsama dahil ettik 1 Milyon 340 bin esnafımız her ay bu desteklerden yararlanmaya devam ediyor. Toplamda 5 Milyar Liranın üzerinde destek veriyoruz. Esnaf ve sanatkarımız ve Milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Ekonomimizde de olumlu göstergeler yansıyor. 2020 yılını pozitif büyüme ile kapatabilecek iki ülkeden biri biziz diğeri Çin. Ağustos'tan bu yana endeksteki güçleniş devam ediyor. Üretim kapasitemiz genişliyor. Müteşebbislerimizin salgına rağmen yatırımlarını arttırdığını görüyoruz. İhracat cephesinde de işler maşallah gayet güzel gidiyor. Kamu Maliyesi tarafı da güçlü olduğumuz alanlardan biri oldu. Gelişmekte olan ülkelerin ortalama yüzde 11 açık verdiği dönemde biz bu olumlu gelişmeleri yaşıyoruz. TL dolara karşı yüzde 18 Euro'ya karşı yüzde 16 gelişme sağladı. Vatandaşlarımız da yatırımlarında Türk Lirasına dönmeye başladı. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 GIDA ENFLASYONU İLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gündemimizin en önemli maddelerinden biri de gıda enflasyonuydu. 3-5 aç gözlüye karşı Milletimizin ezilmesine asla göz yumamayız. Bu konuya karşı çok ciddi tedbirler alıyoruz. Açgözlü tüccarların Milletimizin ekmeğini zehir etmesine izin vermeyeceğiz. Gıda Komitesi harekete geçti. gereken tedbirleri almaya başladık. Erken uyarı sistemini kuruyoruz. Rekabet kurulumuz da etkin bir şekilde devreye girecek" dedi. 

"SALGIN TEDBİRLERİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRDİK"

"Dünya aşı bulamasken bizler çok şükür böyle bir sıkıntı yaşamadık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki aşı krizi bize yerli aşının önemini bir kez daha göstedi. Salgının ekonomik ve sosyal hayat üzerindeki olumsuz etkilerini de gayet iyi biliyoruz. Bilim insanlarımızın görüşlerinin yanında Milletimizin sesine de kulak veriyoruz. Köy okullarında 15 Şubatta eğitim öğretim başlayacak. Vaka yaşanırsa yeniden ara verebileceğiz. 8 ve 12nci sınıflar ile ilkokullarımızı 1 Mart'tan itibaren başlamak için harekete geçtik. İl Bazında eğitim öğretim kademeli başlayacak. Vakaların belirli sayı altına düşmesiyle birlikte esnaflarımız içinde çalışmalar yapacağız.