Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda kendisine yöneltilen 'Sığınmacıların Türkiyeye oluşturabilecekleri en büyük tehdit nedir?' sorusuna Ümit Özdağ, net bir ifadeyle 'İç savaş' dedi.

Özdağ şöyle devam etti: "Daha büyüğü yok şu an. Ekonomik maliyet 100 milyar doları aştı. Her gün bedel ödüyoruz. Sokaklarımız güvensizleşti. Çeteler oluşuyor. Bu gidişle yüzde 99 değil yüzde 100 iç savaş çıkacak" diye cevap vererek büyük bir tartışma yarattı.

Bugün farklı bir konu başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, ülkedeki terörle ilgili son bilgileri paylaşırken kendisine Özdağ'ın bu çıkışı da soruldu. Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın iç savaş çıkacağı iddiasıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: “Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşü söz konusu değil."

Çataklı daha sonra attığı twette ise, Ümit Özdağ'la ilgili "1.5 yıldır tüm insanlık melekelerini kaybetmiş, yalan ve iftirayla ırkçılığı körükleyerek iç savaş çığırtkanlığı yapan bir siyasi meczupla karşı karşıyayız. Hukukçularımız çalışıyor. İlgilinin cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için müracaatta bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Bunun ardından basın toplantısı düzenleyen Özdağ, "Türkiye'nin iç güvenliğini sağlama konusunda görevli İçişleri Bakanlığı, en önemli bakanlıkların başındadır. Bu hassas bakanlık, 20 yıldan bu yana Türk devletine karşı kurulan iç ve dış komploları engellemek yerine, komploların merkezi olmuştur. 2011'den bu yana ülkemizde çoğu, kendi ülkelerinde iç savaş deneyiminden geçmiş, travmalı, 10 milyonu aşan insan sokulmuştur. Türkiye'de bu insanları sosyal taban olarak kendisine alan, selefi terör örgütü şebekeleri oluşmuştur. Suriyeli uyuşturucu mafyası, her geçen ülkemizde biraz daha güçleniyor ve yaygınlık kazanıyor. IŞİD'in lideri İstanbul'da yakalandıysa, IŞİD'in karargâhı da İstanbul'dadır. İsmal Bey'e soruyorum: Aktif terör kodu olan adamları havaalanından ne karşılığında aldırdın? Göç idaresi il müdürlüklerindeki torpil odalarına ne kadar işlem yolladın. Konya’da üretilen bu otomatik tüfeğin kimlere, kimler tarafından dağıtıldığını açıklasınlar, yoksa biz açıklayacağız" diye konuştu.