Hatay girişinde Erzin'de İl Jandarma Komutanı tarafından durdurulan Özdağ ve ekibine, Valilik kararıyla şehre giremeyecekleri bildirildi. Nedenine soran heyete, İl Jandarma Komutanı'nın "Valiliğin 27 Haziran ile 4 Temmuz arasında Hatay ili ve genelinde toplantı, gösteri yürüyüşü ve buna benzer etkinliklerin yasaklanmasıyla ilgili karar gereği görevimi yerine getiriyorum" dedi.

Karara tepki gösteren Özdağ, "İçinde IŞİD teröristlerinin de olduğu 700 bin Suriyelinin bulunduğu bir Türk kentine siz bir Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi'nin ayıbı olsun" dedi.

Özdağ'dan sert açıklamalar

Twitter hesabında da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özdağ, "Yüzbinlerce sığınmacı ve kaçağın istilası altındaki bir Türk şehri olan Hatay'a Zafer Partililer alınmıyor. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için, Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum.Hatay valisi anayasal suç işliyorsun. Hatay’da her türlü etkinliği engelleyebilirsin. Ancak Hatay’a girişi engelleyemezsin. Hatay’a girişimizi engellemen Anayasa ihlali. Bugünün yarını var. “İçişleri Bakanı öyle emretti” açıklaması seni mahkemede kurtarmaz. Biz buradayız hiç bir yere gitmiyoruz" dedi.