Karın ağrısı şikayetiyle Çiftlikköy ilçesinde özel bir hastaneye giderek tedavi olmak isteyen Ahmet Kıral (55), burada yapılan gerekli tetkiklerin ardından hastalığının dalak büyümesi olduğunu öğrendi. Ameliyat olması gerektiği belirtilen Kıral, 10 Kasım'da ameliyatı kabul ederek hastaneye yattı. Ahmet Kıral'ın büyüyen dalağının tamamı alındı. Alınan Dalak, patoloji yapılması için İstanbul’da bir hastaneye gönderildi. Yapılacak olan patoloji incelemelerinin ardından kendisine hastalığı ile ilgili 15 gün içerisinde bilgi verileceği söylenen Ahmet Kıral taburcu edildi. 

DALAK KARGODA KAYBOLDU
Taburcu olmasının üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen ameliyat olduğu hastane tarafından bilgilendirme yapılmayan Kıral, sürekli hastaneyi arayarak durumunu öğrenmek istedi. Bir süre sonra hastane yetkilileri Ahmet Kıral’ın oğlu Ünal Kıral'ı telefonla arayarak, İstanbul’a gönderilen dalağın kargoda kaybolduğunu söyledi.

“KARTON KUTUDA KARGO YAPILMIŞ”
Ünal Kıral, yaptığı araştırma neticesinde kargoya verilen dalağın kargo paketinin fotoğraflarına ulaştı. Babasının dalağının karton bir kutuda kargolandığını belirleyen Ünal Kıral, kargo paketinin fotoğrafını dikkatli incelediğinde ise bir şok daha yaşadı. Kargo barkodu üzerinde 'Standart kargo' ibaresi yazıyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından anlaşmalı kargolarla gönderilmesi gereken bir organın sıradan bir kargo şirketiyle 'Standart kargo' adı altında gönderildiğini öğrenen Ünal Kıral, babası Ahmet Kıral ile birlikte avukata giderek,  hastane ve hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.