Balıkesir’de diş hekimi Kemal Terzioğlu’nun, Bursa’da ise kalp krizi geçiren 17 yaşındaki E.Y’nin beyin ölümlerinin gerçekleşmesinin ardından bağışlanan organları yeni bir hayat bekleyen tam 8 hastaya umut oldu. 

Bandırma ilçesinde diş hekimliği yapan ve kliniğinin önünde geçirdiği trafik kazası sonrası Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren Kemal Terzioğlu’nun ailesi organ bağışında bulundu. Diş Hekimi Terzioğlu’nun korneası, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde; karaciğeri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, böbrekleri ise Acıbadem Bursa Hastanesi'ndeki 4 farklı hastaya umut oldu.

TSK’NIN UÇAĞIYLA SEVK EDİLDİ

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ise, kalp krizi geçirmesi sonrası tedavisi süren 17 yaşındaki E.Y’nin tüm çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın ailesi E.Y’nin organlarını bağışladı. E.Y'nin akciğer, karaciğer ve böbrekleri başarılı bir operasyonla alındı. Böbreklerden biri Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, diğeri ise Okan Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören hastalara nakledildi. Akciğer ve karaciğeri ise 112 Acil Servis ekipleriyle Bursa Yenişehir Havalimanı'na getirildi. Buradan Türk Silahlı Kuvvetlerince tahsis edilen uçakla alınan organlar, Malatya ve Ankara'ya gönderildi. Karaciğer, Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde nakil sırası bekleyen bir hastaya nakledilirken, akciğer de Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gören başka bir hastaya nefes oldu.