Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön eleme rövanş maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaştı. Ülker Stadyumunda gerçekleşen müsabaka Dinamı Kiev, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne daha ön elemelerde Dinamo Kiev mağlubiyetiyle veda etti. Oldukça çekişmeli geçen maçta futbolcular arasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev 57. dakikada Buyalsky'nin attığı golle öne geçti. Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, 53. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla atılarak takımını yalnız bıraktı. Buna rağmen baskılı olmaya çalışan Fenerbahçe bir şans topu sonucunda Enner Valencia ile penaltı buldu. Ancak Valencia penaltıyı kaçırınca Ülker Stadyumu derin bir sessizliğe büründü.

Ataklarını sıklaştıran sarı lacivertli kulüp, 88. dakikada defans oyuncusu Szalai’nin attığı kafa golüyle skoru eşitledi ve müsabaka uzatmalara gitti. İkinci uzatma yarısının 114. dakikasında bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Karavev ile tekrar öne geçen Ukrayna ekibi, maçı 2-1 kazandı ve UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turuna yükseldi.

Fenerbahçe, yoluna Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda devam edecek.