HABER MERKEZİ / SAYFA16.COM

Sezona yeni yönetimle ve büyük umutlarla başlayan, önce transfer tahtasını açıp sonra da transferleri yapan Bursaspor’da, ilk maçta Adanaspor karşısında aldığı beraberlik sonrası yöneticilerin sosyal medya üzerinden attığı twitle her şey tersine döndü. Önce Mustafa Er istifa etti, sonra alınan futbolcuların sözleşmeleri feshedildi, yeni futbolcular alındı, menajer söylentileri ayyuka çıktı, camiada güven sarsıldı. Sportif olarak da beklenen sonuçlar gelmeyince camia günden güne kaosa sürüklendi.

Şu an yeni yönetim ve sezon başında takımda olan ama şu an yeniden göreve gelen Mustafa Er'le ligde kalma savaşı veriyor şampiyon Bursaspor. Son 8 haftaya girilen 19 takımlı ligde, 18. sırada yer alan Bursaspor, kaderini belirleyecek 8 haftalık sürece girdi. Bu sürecin ilki pazar günü Bursa’da kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Kocaeli ile oynanan maç olacak. Adeta ya tamam ya devam maçı olacak olan Bursaspor-Kocaelispor maçı için tüm şehir nefesini tutmuş durumda.

Rakipleriyle içeride oynuyor

Kocaelispor’dan sonra play off yarışında olan İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Bursaspor daha sonra küme düşme hattındaki rakipleri Gençlerbirliği ve Denizlispor’la ard arda içeride oynayacak. Ligin son 4 maçında Manisa FK deplasmanına gidecek Bursaspor, içeride şampiyonluk mücadelesi veren Ümraniyespor’la karşılaşacak. Son 2 haftaya ise deplasmanda Bandırmaspor ile girecek olan yeşil timsahlar, ligi küme düşme hattındaki rakibi Menemen’le bitirecek.

Kalan 8 maçın 5’ini içeride küme düşme hattındaki direk rakipleriyle oynayacak olan 28 puanla ligin dibinde yer alan Bursaspor, evinde oynayacağı maçların hepsini kazanmak, deplasmanda da alabildiği kadar puan alıp küme düşme barajı olarak görülen 43-44 barajını yakalayarak ligde kalmak istiyor.